Met deze iDock zit uw iPad netjes in de muur ingebouwd. Hij laad direct op wanneer de iPad in de iDock is geplaatst. Met een druk op de knop kunt u de iPad gemakkelijk uit de iDock halen. Klik hier voor meer informatie over de iDock van iRoom.
In een conventionele elektrotechnische installatie zijn schakelaars en verbruikers altijd direct via het 230 V elektriciteitsnet met elkaar verbonden. En dus zijn diverse leidingen nodig. Functie-uitbreidingen gaan hierdoor altijd gepaard met diverse ombouwwerkzaamheden. Het basissysteem is goed. Wijzigingen zijn echter relatief kostbaar. Meer comfort en veiligheid wordt bereikt door intelligente oplossingen op maat.
Bij het Gira Instabus systeem wordt parallel aan de kabel een Instabus-stuurleiding aangelegd. Hierop worden alle Instabus-apparaten aangesloten die vervolgens via deze leiding met elkaar communiceren. Zo kan een schakelaar meerdere verbruikers schakelen, dimmen of regelen zonder er rechtstreeks aan te zijn gekoppeld: de verbinding met de Instabus-kabel is voldoende. En centrale functies, functiewijzigingen en functie-uitbreidingen kunnen door het programmeren van de schakelaars eenvoudig worden uitgevoerd.
In het Gira draadloze bussysteem vindt de overdracht van informatie draadloos plaats; onafhankelijk van het stroomnet en onafhankelijk van de inrichting van de ruimte. Schakelaars kunnen overal worden geïnstalleerd. Voordelen: Het Gira draadloze bussysteem is uitermate flexibel en kan gemakkelijk en zonder breekwerk worden geïnstalleerd. Ook achteraf. Bovendien maakt het systeem elke verhuizing mee. Zo is het handig voor ingangen, kleine gebouwen en voor de snelle realisatie van eilandoplossingen.
Hier presenteren wij u enkele typische businstallaties. Het spectrum aan mogelijkheden en toepassingen wordt echter slechts begrensd door uw eigen voorstellingsvermogen.
Eén schakelaar, acht verlichtingssferen. In plaats van elke lamp afzonderlijk te schakelen, kunnen met tastsensoren lichtscènes klaar voor gebruik worden opgeslagen. Wijzigingen kunnen gemakkelijk worden aangebracht. Nieuwe lampen worden moeiteloos geïntegreerd. Bij een interieurwijziging wordt er eenvoudig omgeprogrammeerd. Ook verkrijgbaar met handzame afstandsbediening.
Met een enkele druk op de knop kunt u de verlichting in het hele huis en buiten inschakelen. Bijvoorbeeld wanneer u 's nachts een verdacht geluid hoort. Dat biedt zekerheid en laat ongewenste bezoekers in paniek op de vlucht slaan. De schakelaar is er als vast geïnstalleerde schakelaar, b.v. naast het bed, en plaatsonafhankelijk als draadloze afstandsbediening.
Schakelen, dimmen, meten, aansturen en weergeven: bussystemen bieden vele mogelijkheden voor centrale hoofdbedieningspunten: van het info-display en de SmartTerminal, via de TV of PC, tot aan de WAP-GSM. U heeft altijd de touwtjes in handen. U kunt bijvoorbeeld met één druk op de knop alles uitschakelen, zowel de verlichting als alle andere vooraf gedefinieerde verbruikers. Zo weet u zeker, dat werkelijk alles uit is, wanneer u het huis verlaat.
Sensoren meten vochtigheidsgraad, lichtsterkte, temperatuur, windsnelheid, beweging of tijd. Zij zorgen ervoor, dat dakramen automatisch worden gesloten, wanneer het begint te regenen. Het zonnescherm wordt bij dreigende buien opgehaald. De verlichting wordt automatisch in- en uitgeschakeld. Rolluiken gaan automatisch omlaag bij invallende duisternis of wanneer de zon te hard schijnt, om planten en meubels te beschermen. Alle apparaten zijn ook altijd handmatig te bedienen.
De verwarming gaat niet zomaar hoger en lager, zonder omkijken naar behaaglijkheid of energieverspilling. Een bus-gestuurde verwarming laat 's morgens de woonkamer onverwarmd, maar zorgt juist wel dat het in de keuken en de badkamer aangenaam warm is. Vertrekken worden slechts verwarmd, wanneer zij daadwerkelijk worden gebruikt - net hoe dat bij uw dagindeling en uw voorkeuren past. En wanneer een raam wordt opengezet om te luchten, wordt de radiator zolang uitgeschakeld.
Eén telefoontje is voldoende. U toetst eenvoudig de code in voor "verwarming inschakelen", en het is al behaaglijk warm, wanneer u vroeger dan gepland thuiskomt. U kunt via de telefoon vragen stellen, b.v. of de alarminstallatie is ingeschakeld. Bent u iets vergeten, kunt u dat eenvoudig met de telefoontoetsen in- of uitschakelen. Omgekeerd kan uw huis ook zelf hulp inroepen, wanneer er niemand thuis is en het alarm afgaat.